RAQAMLI TAʼLIM MUHITIDA BOʻLAJAK OʻQITUVCHINING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH USLUBIY TAYYORGARLIKNING BIR QISMI SIFATIDA - To’rayeva, Dilnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada boʻlajak oʻqituvchilarning kasbiy kompetentligini raqamli taʼlim muhitida rivojlantirish uslubiy tayyorgarlikning bir qismi sifatida qalamga olingan. Oliy taʼlim muassasasida oʻqish davomida boʻlajak mutaxassislarni Internet portfelini – pedagogik va axborot texnologiyalari imkoniyatlarini oʻzida mujassamlashtirgan va oʻqituvchi uchun muhim vosita boʻlib xizmat qiladigan, uning kasbiy faoliyatga tayyorlik darajasini aniqlaydigan texnologiyani yaratish taklif etiladi. Bo’lajak o’qituvchilarni tayyorlashda tegishli kompetensiyalarni shakllantirish va raqamli ta’lim muhitida ishlash ko’nikmalarini shakllantirishga e’tibor qaratish muloqotni tashkil etish, kasbiy hamkorlik, raqamli koʻnikmalar va reflektiv amaliyotlarni rivojlantirishda yordam berishi asoslangan.