OHANGARON VODIYSI AHOLISINING QADIMGI VA O‘RTA ASRLAR DAVRI MAFKURAVIY DUNYOSI (SUYURLITEPA YODGORLIGIDAN TOPILGAN MODDIY MANBALAR ASOSIDA) - Ismoilov, Ubaydulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola Ohangaron vodiysining qadim va o‘rta asrlardagi aholisining ma'naviy va madaniy hayotini chuqur o‘rganishga bag‘ishlangan. Arxeologik qazilmalar va topilgan yodgorliklar asosida Ohangaron vodiysida yashagan aholining diniy e’tiqodlari, madaniyati va ijtimoiy hayoti haqida ma'lumot beriladi. Qadim va o‘rta asrlar mobaynida bu hududda istiqomat qilgan aholining turmush tarzi, diniy marosimlari va mafkuraviy qarashlari tahlil qilinadi.