ШИША ВА ШИШАСОЗЛИК ТАРИХШУНОСЛИГИ - Маматалиева, Сурайё (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақола шиша ва шишасозлик тарихшунослигига бағишланган. Тарихшунослик асосларига кўра мақола даврий жиҳатдан чоризм даври, совет даври, мустақиллик даври ва хорижий тадқиқотчилар асарларини таҳлил қилади. Шишасозликнинг қайси томонлари ўрганилгани, қайси жиҳатлари очиқ қолиб, тадқиқот олиб бориш кераклиги ёритилади.