INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA INSON AQLIY QOBILIYATINI IFODALOVCHI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING STILISTIK XUSUSIYATLARI - Tuxtayeva, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida inson aqliy qobiliyatini ifodalovchi frazeologik birliklarning stilistik xususiyatlari uslubiy vositalar yordamida ifodalanishi qiyosiy tahlil qilingan. Bundan tashqari, mazkur ishda ingliz va o‘zbek tillarida inson aqliy qobiliyatlarini ifodalovchi frazeologik birliklarning ekspressiv ma’nolariga ko‘ra kelib chiqishi ham ko‘rsatib o‘tilgan.