АХБОРОТ ХАВФСИЗЛИГИНИ ҲУҚУҚИЙ ТАЪМИНЛАШНИНГ АЙРИМ МАСАЛАЛАРИ - Ходжиев, Юнус (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада ахборот хавфсизлиги ва унинг жамиятга ижобий таъсири билан биргаликда салбий таъсири, унинг тушунчаси, ахборот хавфсизлигини таъминлашдаги муаммоли масалаларни ҳуқуқий тартибга солишнинг айрим масалаларини, яъни ўтган асрнинг иккинчи ярмидан бошлаб ахборот технологияларининг ривожланиши, уларнинг инновациялашиб мураккаблашиб бориши, янгидан янги турларини кашф этилиши оқибатида давлат ва жамият бақарорлигига ахборот таҳдидлари ҳам ошиб бориш, ана шундай мураккаб ва ташвишли бир даврда жамиятда ахборот хавфсизлиги бўйича чора-тадбирлар белгиланиши уни ривожлантириш талаб этилаётганлиги, яъни, ахборот хавфсизлиги билан боғлиқ бўлган муносабатларни алоҳида қонун билан тартибга солиш давр талаби эканлигиҳақида таклифлар илгари сурилди.