QURILISH SOHASIDA ATROF-MUHITNI HUQUQIY MUHOFAZA QILISHDA RAQAMLASHTIRISH VA ZAMONAVIY TENDENSIYALAR - Nurullayev, Shoxrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada hozirgi kunda qurilish sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, qurilish sohasida zamonaviy raqamli taxnologiyalarning qanday o‘rin egallayotgani va ushbu raqamli texnologiyalardan foydalangan holda qurilish jarayonida atrof-muhitga chiqayotgan zararli chang va chiqindilarni qanday kamaytirish yo‘llari haqida firklar bildiriladi. Maqolada qurilish sohasida raqamli texnologiyalar orqali atrof-muhitga zararni kamaytirish maqsadida qurilish sohasida ketayotgan o‘zgarishlar haqida so‘z yuritiladi, bundan tashqari yurtimizda suhbu sohaga oid ketayotgan tendensiyalar tahlil qilinadi.