ОММАВИЙ ТАДБИРЛАРНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ВА ЎТКАЗИШ ВАҚТИДА ЖАМОАТ ТАРТИБИНИ САҚЛАШ ФАОЛИЯТИНИ БОШҚАРИШНИНГ МОҲИЯТИ, АҲАМИЯТИ ВА ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Шарипов, Санжар; Бозоров, Азимжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада оммавий тадбирларни ташкил этиш ва ўтказиш вақтида жамоат тартибини сақлаш фаолиятини ислоҳ қилиш жараёнида бошқарувни ташкил этишни такомиллаштириш масалаларига алоҳида эътибор қаратилган. Негаки, бошқарув механизми муваффақиятсиз бўлган ҳеч бир орган самарали ишлай олмайди. Шундай экан, оммавий тадбирларни ташкил этиш ва ўтказиш вақтида жамоат тартибини сақлаш бўлинмалари фаолиятининг самарадорлигини ошириш учун уларда мавжуд кучларни уюштириш, фаолиятини тўғри ташкил этиш, мувофиқлаштириш ва бошқариш талаб этилади. Шунингдек, мақолада “Оммавий тадбирлар” ва “Бошқарув” оид асосий тушунчаларга илмий қиёслаш орқали таърифлар берилган.