OBYEKTGA YO‘NALTIRILGAN DASTURLASH TILLARI ORQALI TALABALARNING KASBIY KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH - Xazratov, Fazliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada оliy tаʼlim muаssаsаlаrida obyektga yo’naltirilgan dasturlash tillari orqali talabalarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish usullari keltirilgan bo’lib, dasturlash tillari tahlil qilingan. Amaliy matematika va informatika ta’lim yo‘nalishi bakalavriat talabalarini tayyorlashda obyektga yo‘naltirilgan dasturlash asoslarini o‘rgatish, obyektga yo‘naltirilgan yondashuvning asosiy xususiyat va tushunchalari tahlili keltirilgan. Bundan tashqari maqolada amaliy matematika va informatika ta’lim yo‘nalishi bakalavriat talabalariga ob’yektga yo‘naltirilgan dasturlash asoslarini vizual o‘quv muhitlaridan foydalangan holda o‘qitish metodikasi asoslab berilgan.