АКАДЕМИК АБДУЛАҲАД МУҲАММАДЖОНОВ ФАОЛИЯТИДА МИЛЛИЙ ЎЗЛИКНИ АНГЛАШ МАСАЛАСИ - Тўйчибоев, Баходир; Абдуматов, Алишер (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақола, академик А. Р. Мухаммаджонов илмий асарларида, миллий ўзликни англаш масалаларининг тутган ўрни масаласига бағишланган. А. Мухаммаджонов ўз асарларида тарихи манбаларни қиёсий ўрганиш асосида ёшларда ватанпарварлик туйғусини шакллантириш, миллий рух ва тарихий онгини ривожланишининг ижтимоий-маданий негизлари очиб беришга харакат қилади. Бу асарларда халқимизнинг ҳамдўстлиги ва бирлигининг маънавий пойдевори бўлган азалий қадриятларлар, уларнинг ҳаётдаги тарбиявий аҳамияти ҳақида тарихий маълумотлар батафсил ва кенг қамровли ёритилган.