JADIDCHILIK HARAKATINING MILLIY TARBIYANI YUKSALTIRISHDAGI ROLI - Sultonova, Shakhnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada jadidchilik harakati g‘oyalari va ularning Markaziy Osiyo mamlakatlari taraqqiyoti va jamiyat tafakkuridagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, jadidchilikning ma’naviy rivojini boshlash orqali o‘zbek xalqini mustamlaka zulmi va qoloqlikdan ozod qilish g‘oyasi jadidchilikning siyosiy-huquqiy va ijtimoiy asoslarida tahlil qilindi.