ONOMASTIKADA ONIMIZATSIYA VA APELLYATIVIZATSIYANING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Sanakulov, Zayniddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
An’anaviy tilshunoslikning alohida fan sohasi sifatida tadqiq etilayotgan onomastikaga boʻlgan qiziqish tobora oshib borayotganini mavjuda tadqitolar tahlili koʻrsatmoqda. Jumladan, atoqli ot va turdosh ot orasidagi oʻxshash va farqli jihatlarni oʻrganish nafaqat qiyosiy, balki chogʻishtirma aspektda ham olib borilayotgan ishlar talaygina. Shuningdek, oʻzbek tilshunosligi doirasida ham lingvopoetika sohasi rivojlanib, bu mavzu doirasida ham bir qator izlanishlar tadqiqotchilar tomonidan qizgʻin olib borilayotganligi quvonarli holatdir. Mazkur maqolada onomastikada onimizatsiya va apellyativizatsiyaning lingvistik xususiyatlari alohida spekt sifatida tadqiq etiladi.