TABIIY FANLARNI OʻQITISHDA TALABALARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHGA YORDAM BERUVCHI OMILLAR - Bekchanova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada tabiiy fanlar ta’limida talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari tahliliy bayon etilgan. Unda ijodiy tasavvurni shakllantirishga qaratilgan didaktik yondashuvlarga urgʻu berilgan. Ta’lim oluvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish sharoitlari va unga ta’sir koʻrsatuvchi omillar asoslangan.