TA’LIM TIZIMIDA XAVFSIZ MUHITNI YARATISH MUAMMO VA ISTIQBOLLARI - Salimova, Shahlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ta’lim tizimida xavfsiz ta’lim muhitini yaratishning dolzarb muammolari va istiqbollari haqida fikr hamda mulohazalar keltirilgan. Asosiy e’tibor mavjud tahdidlarni tahlil qilishga qaratilgan bo’lib, bular qatoriga yoshlar o’rtasida jinoyatchilikning ortib borish sabablari, oqibatlari va jinoyatchilikning ta’lim muhitiga ta’siri haqida tahlillar keltirilgan. Ta’lim muassasalarida xavfsizlikni yaxshilash bo’yicha tavsiyalar berilgan.