ҲУДУДЛАРИНИ БАРҚАРОР РИВОЖЛАНТИРИШ ДАСТАКЛАРИ ВА УЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ ИМКОНИЯТЛАРИ - Умаров, Абдувахоб (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада мамлакат ҳудудларини барқарор ривожлантириш долзарблиги, унинг дастаклари ўрганилган. Иқтисодчи олимларнинг минтақа салоҳиятидан фойдаланиш асосида барқарор ривожлантириш бўйича иқтисодий қарашлари таҳлил қилинган. Ўзбекистонда ҳудудларни барқарор ривожлантириш дастаклари ва улардан фойдаланиш ҳолати баҳоланган.Мамлакатни вилоятлари кесимида муҳофаза қилинадиган ҳудудлар ҳажмини динамикаси таҳлил қилинган. Шунингдек, Ўзбекистон ҳудудларининг инвестицион фаоллик даражаси баҳоланган ҳамда инвестицияларни жалб қилишдаги муаммолар аниқланди. Тадқиқот натижалари бўйича илмий таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.