ETNIK-BAG‘RIKENGLIK-MILLATLARARO MUNOSABATLARNI TARTIBGA SOLISH-NING ASOSIY MEXANIZMI SIFATIDA - Matnazarova, Muhayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada “etnikbag’rikenglik” tushunchalarining paydo bo‘lishi, mazmuni, shakllanishi, rivojlanishiga oid zamonaviy konsepsiyalar, nazariyalar, “millatlararo munosabtlar” tushunchasi tuzilmasi va ularning namoyon bo‘lish shakllari, farqli jihatlari va dialektik aloqadorlik masalalari, bu borada xorijiy va milliy doiradagi izlanishlar ilmiy o‘rganilgan, tadqiq etilgan ilmiy fikrlar tizimlashtirilib, bu borada tadqiqot doirasida xulosa va tavsiyalar ishlab chiqilgan.