XITOY VA INGLIZ TILIDA HURMAT KATEGORIYASINI IFODALOVCHI “MUROJAAT” LEKSEMASINING QO‘LLANISHI - Boboraimova, Maftuna (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Hurmat kategoriyasi ya’ni xushmuomalalik lingvomadaniy jamiyatdan holi bo‘lgan alohida bir til materiallari asosida o‘rganiladi, shuningdek, turli xil lingvomadaniy jamiyatga mansub bir nechta til materiallari asosida ham o‘rganiladi, bu esa tillarni madaniyatlararo taqqoslash imkonini beradi. Maqolada xitoy va ingliz tilida hurmat kategoriyasini ifodalovchi “murojaat” leksemasining qo‘llanishi o’rganildi va taxlil qilindi