XOTIN-QIZLAR BANDLIGINI TA’MINLASHDA FARG’ONA VILOYATIDA IPAKCHILK ORQALI KASANACHILIK VA UY MEHNATINI RIVOJLANTIRISH - Mirzakhamdamova, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolа O’zbekistonda jumladan Farg’ona viloyatida ipakchilk sohasini rivojlantirish orqali, pillachilk klasterining rivojlanishi buning natijasida ipak qurtini boqishda kasanachilk, uy mehnati va xotin-qizlar bandligini ta’minlashga erishilganligi, aholiga mavsumiy va doimiy ish o’rinlarining yaratilishi to’g’risida manbalar va statistik ma’lumotlarga tayangan holda yoritilgan.