ПРОКУРАТУРА ОРГАНЛАРИ ТИЗИМИДА ТЕРГОВ ТУЗИЛМАЛАРИНИНГ ФАОЛИЯТИНИ ТАШКИЛИЙ-ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Турсунбоев, Сардор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Прокуратура тергов органи сифатида амалга оширилаётган суд-ҳуқуқ ислоҳотлар ўзгаришлар киритилмоқда, жамиятимизда суд ҳокимиятининг тобора кучайиши, терговчиларни тайёрлаш ягона Ҳуқуқни муҳофаза қилиш Академиясига ўтказилиши, терговчи кадрларга бўлган эътиборни давлатимиз томонидан ошиб бориши ва шу билан бирга прокуратура терговчиларининг масъулияти ҳам юқори поғонага кўтарилиши билан боғлиқ ҳоллар прокуратура органларида тергов функцияси энг муҳим ва ҳал этувчи функциялардан бирига айланиб боришини муаллифлар ўзларининг мақоласида қайд этганлар.