TALABALARNING BADIIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY ZARURATI VA PEDAGOGIK ASOSLARI - Ergashev , Omonboy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada talabalarning ong va madaniyatiga badiiy tafakkurning ta’siri, rivojlanish tamoyillari hamda funksional ahamiyati, badiiy tafakkurdagi milliy va umuminsoniy badiiy qadriyatlar integratsiyalashuvining xarakteri, ularning ijtimoiylashish qonuniyatlarini pedagogik tahlil qilinib, ijtimoiy ong va madaniyat taraqqiyotini rag‘batlantiruvchi omillar tizimida badiiy tafakkurdan foydalanishning konstruktiv-ratsional usullarini topish masalalari yoritilgan.