YOSHLARNI MA’NAVIY-MA’RIFIY TARBIYALASHDA IJTIMOIY - PEDAGOGIK OMILLAR VA ULARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’LLARI - Saidxo‘jayev, Muhammadxo‘ja (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Global geosiyosiy o'zgarishlar ijtimoiy, iqtisodiy, siyosiy va ma'naviy-ma'rifiy sohalarda yangi davrni boshlashni talab qilmoqda. Globallashuvning kuchayishi yoshlarning ma'naviy-ma'rifiy bilim va ta'lim darajasini oshirish zarurligini ta'kidlamoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyevning nutqlari va qarorlari ma'naviy-ma'rifiy ishlarning samaradorligini oshirish, ichki va tashqi tahdidlarga qarshi kurashish va jamiyatda mafkuraviy barqarorlikni mustahkamlashga qaratilgan strategiyalarni amalga oshirishga ilhom bag'ishlamoqda. Maqolada ma'naviy-ma'rifiy tarbiya jarayonlarini yangi uslubiy yondashuvlar orqali takomillashtirish, ta'lim muassasalari, oila va mahallalar o'rtasida ilmiy-uslubiy hamjihatlikni yangi bosqichga ko'tarish muhimligi yoritilgan.