XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA ROSSIYA TOG‘-KON SANOATIDA BRITANIYA SARMOYASINING TUTGAN O‘RNI - Xolliyev, Azizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlariga xos bo‘lgan tarixiy sharoitlarida Rossiya iqtisodiyotida muhim o‘rin egallagan tog‘-kon soanoatining rivojlanishiga xorijiy sarmoyalarning qo‘shgan hissasi atroflicha yoritilgan. Asosiy e’tibor Britaniya sarmoyasi ishtirokidagi kompaniyalar va korxonalarning faoliyatini tahlil qilishga qaratilgan.