SUDYALAR OLIY KENGASHINING SUDYALAR KORPUSINI SHAKLLANTIRISHDA TUTGAN O‘RNI (TARIXIY TAHLIL) - Mahkamov, Abdiqayum (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasida sud-huquq tizimini isloh qilish jarayonida Sudyalar oliy kengashining rolini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada kengashning sudyalar korpusini shakllantirishdagi asosiy vazifalari, vakolatlari va amalga oshirilgan chora-tadbirlar yoritilgan. Shuningdek, sudyalik lavozimlariga nomzodlarni tanlash, sudyalarning mustaqilligini ta’minlash va ularning malakasini oshirishda kengashning ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Tadqiqot davomida sudyalar korpusini shakllantirishda ochiqlik va adolat prinsiplariga rioya etilishi, kengashning bu boradagi faoliyatini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ham berilgan. Mazkur tahlil sud-huquq tizimining yanada takomillashishiga hissa qo‘shishga qaratilgan.