SAMARQAND VILOYATI XOTIN-QIZLARNING ILM-FAN, TA’LIM VA INNOVATSIYALARGA QO‘SHGAN HISSASI - Rustamova, Madina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu ilmiy maqolada Samarqand viloyati xotin-qizlarning jamiyat va ilm-fan sohalaridagi ishtiroki o‘rganilib, rahbar ayollar, fan doktorlari, fan nomzodlari, olima ayollar, tadbirkor, ixtirochi, istedodli va iqdidorli xotin-qizlarning faoliyatlari qiyosiy tahlil qilingan. Bugungi kundagi nufuzli jurnallarda, dunyo reytinglarida, xalqaro bazalarda o‘z iqtidorini ko‘rsatgan viloyat xotin-qizlari haqida ma’lumot berilgan.