MUQADDAS QADAMJOLAR. SAMARQAND SHAHRINING TARIXIY TOPONOMIYASINING MUHIM TARKIBIY QISMI - Tursunov, Javlonbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola Muqaddas qadamjolar, Markaziy Osiyodagi eng qadimiy aholi yashaydigan shaharlardan biri bo'lgan Samarqandning boy tarixiy toponomiyasiga bag'ishlangan. Multidisipliner yondashuv orqali u Samarqanddagi joy nomlari evolyutsiyasini o'rganadi, shaharning madaniy, lingvistik va tarixiy gobelenlarini yoritadi. Ushbu tadqiqot turli manbalar, jumladan, qadimiy matnlar, arxeologik topilmalar va lingvistik tadqiqotlarni tahlil qilish orqali Samarqandning toponimik merosi va uning ming yillar davomida shahar o'ziga xosligini shakllantirishdagi ahamiyati haqida atroflicha tushuncha berishga qaratilgan.