GRAMMATIK MINIMUM VA UNI OʻQITISH METODLARI - Axmadjanova, Madina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada grammatik minimum tushunchasi, uning tarixi, mazmuni va zamonaviy til oʻrgatish jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Grammatik minimum tilshunoslikda va tilni oʻrgatishda oʻquvchilarning asosiy grammatik qoidalarni samarali oʻzlashtirishiga yordam beruvchi muhim unsur sifatida qaraladi. Maqolada grammatik minimumni shakllantirish va rivojlantirish masalalari oʻrganilib, zamonaviy taʼlim tizimida uni boyitish va moslashtirish yoʻllari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, maqolada grammatik minimumni rivojlantirishga qaratilgan yangi yondashuvlar va metodikalarning istiqbollari ham tahlil qilinadi. Ushbu izlanishlar til oʻrgatish jarayonini yanada samarali qilish va oʻquvchilarning grammatik koʻnikmalarini rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan. Bu annotatsiya maqolaning asosiy yoʻnalishlarini qisqa va aniq ifodalaydi, oʻquvchiga maqolaning mazmuni haqida umumiy tushuncha beradi.