YOSHLARNI SOG‘LOM MA’NAVIY MUHIT ASOSIDA TARBIYALASHDA FUQAROLIK MAS’ULIYATI O‘RNI - Atakulov, Mavlonbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada adolatli fuqarolik jamiyatini barpo etishning muhim omillariga, axloqiy va huquqiy tarbiyaga e’tiborni kuchaytirish, qonunga so‘zsiz ichki intizom bilan rioya etish, demokratik tamoyillarni, davlatga, fuqarolik burchiga hurmat ko‘nikmasini mustahkamlash masalalari keltirilgan. Sheningdek, yoshlarning huquqiy savodxonligini oshirish, o‘rta va mayda tadbirkorlikni har tomonlama rivojlantirish, yoshlarda jamiyatga nisbatan, mustaqillikka nisbatan mas’uliyat hissini shakllantirish va mustahkamlash jamiyat taraqqiyotiga salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi omillarga qarshi kurashda muhim ekanligi bayon qilingan.