O'ZBEK TILSHUNOSLIGIDA MURAKKAB SINTAKTIK TUZILMALAR TAHLILI - Amanov, Abdijabbor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola o'zbek lingvistikasida murakkab sintaktik butunliklar (MSB) tahlilining ahamiyati va uning tilning grammatik tuzilishidagi rolini o'rganishga bag'ishlangan. Maqola MSBlarning turli turlari, ularning tuzilishi, funktsiyalari va ifodaviy imkoniyatlari haqida batafsil ma'lumot beradi. Shuningdek, sintaktik tahlil metodlari va o'zbek adabiy tilidagi qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Natijalar, MSBlarning o'zbek tilining ma'noviy va shakliy yaxlitligini ta'minlashdagi muhimligini ko'rsatadi va kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlarini belgilab beradi.