QARLUQ SHEVALARIDA TABU VA EVFEMIZMLAR QOʻLLANILISHI YUZASIDAN MULOHAZALAR (SAMARQAND VILOYATI MISOLIDA) - Tillabayeva, Zilola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Samarqand viloyati qarluq shevalarida qoʻllaniluvchi tabu va evfemizlar toʻgʻrisida fikr-mulohazalar yuritilgan. Ularning jahon va oʻzbek tilshunosligida oʻrganilishiga toʻxtalib oʻtilgan. Shuningdek, mazkur til birliklari yigʻilgan materiallar asosida tahlil qilingan.