SKALPELDAN DOSKAGACHA: TIBBIY TA’LIM PEDAGOGIK YONDASHUVLARNI QANDAY INQILOB QILMOQDA - Rabbimova, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada tibbiy ta’limning an’anaviy, amaliy mashg‘ulotlardan innovatsion pedagogik usullarga o‘tishidagi o‘zgarishlar o‘rganiladi. Tadqiqotilg‘or texnologiyalar, fanlararo hamkorlik va bemorlarga yo‘naltirilgan parvarishning zamonaviy tibbiy tayyorgarlikka ta’sirini ta’kidlaydi. Adabiyotlarni o‘rganish, so‘rovlar, intervyular, fokus-guruhlar va amaliy tadqiqotlarni o‘z ichiga olgan aralash usulli yondashuv orqali tadqiqot simulyatsiyaga asoslangan ta’lim, raqamli platformalar, muammoli ta’lim (PBL) va kasblararo ta’limni qabul qilish va samaradorligini o‘rganadi (IPE). Asosiy topilmalar ushbu usullarning keng qo‘llanilishini, takomillashtirilgan klinik ko‘nikmalarni va talabalarni jalb qilishni, shuningdek, resurslarning cheklanishi va o‘zgarishlarga qarshilik kabi muhim muammolarni ochib beradi. Tadqiqot ushbu yangiliklarning uzoq muddatli ta’siri bo‘yicha qo‘shimcha tadqiqotlarni talab qiladi va amalga oshirish to‘siqlarini yengib o‘tish uchun strategik rejalashtirish hamda qo‘llab-quvvatlash zarurligini ta’kidlaydi.