ABDULLA NOSIROVNING “TURON” KUTUBXONASIDAGI FAOILAYATI - Nasirillayeva, Nodirabegim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada yurtimizning sharqshunoslik sohasida oʻzini salmoqli hissasini qoʻshgan bibliograf, xattot, tarjimon Abdulla Nosirovning “Turon” kutubxonasidagi faoliyatiga toʻxtalib oʻtamiz. Abdulla Nosirov 1922-1930-yillar davomida “Turon” kutubxonasida avval kutubxonachi, keyin esa, kutubxona mudiri lavozimlarida ishlagan. Uning kutubxonachilik davrida kutubxonada qanday oʻzgarishlar yuz berdi? Kutubxonaning oʻquvchilari soni ortdimi? Nima sababdan u bu kutubxonadagi faoliyatini toʻxtatdi? Kabi savollarga ushbu maqolada javob topishga urinamiz. Shu bilan birga, uning davriy matbuotda yoritilgan, “Turon” kutubxonasi bilan bogʻliq maqolalariga toʻxtalib oʻʻtamiz.