МАКТУБЛАРДА ҚЎҚОН–ХИВА ХОНЛИКЛАРИ МУНОСАБАТЛАРИНИНГ АКС ЭТИШИ (XIX АСР) - Ахмедова, Дилафруз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада XIX асрда Қўқон ва Хива хонликлари ўртасидаги мактублар алмашинуви ва элчилик алоқалари хусусида сўз юритилади. Хонликларнинг ўзаро ёзишмалари Ўзбекистон Миллий архивининг И-125 жамғарма, 2-рўйхатидаги йиғмажилдлар ва тарихий асарлар маълумотларига асосланди.