МАНУ ҚОНУНЛАРИДА ЖИНОЯТ ВА ЖАЗО МАСАЛАЛАРИНИНГ ИФОДАЛАНИШИ - Азизов, Ниғмонжон; Abdullayev, Ғайратбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Ману қонунларининг шаклланиши, мазмуни, моҳияти, мақсади, уларнинг қадимги Ҳиндистон ҳуқуқий тизимида тутган ўрни, Ману қонунларида жиноят ва жазо тушунчаси, белгилари, турлари, таснифи, мақсади, жазонинг жиноий ва ҳуқуқий аҳамияти, жамият барқарорлигини таъминлашда жазо чораларининг ўрни ва аҳамияти, жазо чораларини қўллашда ижтимоий тенгсизликнинг намоён бўлиши, турли табақаларда содир этилган жиноят учун қўлланиладиган жазо чоралари ва уларнинг моҳияти баён этилган.