TERS LUGʻATLARNING ASOSIY XUSUSIYATI VA ULARNI TUZISH METODIKASI - Xolmuxamedov, Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maʼlumki, ters lugʻat soʻzlar alifbo tartibida emas, balki izohi yoki maʼnosi boʻyicha tartiblangan lugʻatdir. Anʼanaviy alifbo lugʻatlaridan foydalanuvchi soʻzni imlosi boʻyicha qidiradi, bundan farqli oʻlaroq, ters lugʻatda foydalanuvchi soʻzni maʼnosi yoki tavsifi boʻyicha qidiradi. Mazkur maqolada ters lugʻatlarning asosiy xususiyatlari, ularni tuzish metldikasi xususida soʻz boradi.