ТУРИСТИК ХИЗМАТЛАР КЎРСАТИШ БЎЙИЧА ФУҚАРОЛИК-ҲУҚУҚИЙ МУНОСАБАТЛАРНИ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ УНИФИКАЦИЯСИ ЧЕГАРАЛАРИ РАҚАМЛАШТИРИШ ШАРОИТИДА - Ачилова, Лилия (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада рақамлаштириш шароитида туристик хизматлар кўрсатиш бўйича фуқаролик-ҳуқуқий муносабатларнинг ҳуқуқий тартибга солишини унификация қилиш чегаралари таҳлил қилинади. Рақамли технологияларнинг ривожланиши муносабати билан қонунчиликда юзага келаётган асосий муаммолар ва қийинчиликлар муҳокама қилинади, шунингдек, ҳуқуқий нормаларни халқаро даражада мувофиқлаштириш имкониятлари кўриб чиқилади. Рақамли муҳитда истеъмолчиларнинг ҳуқуқлари ва туристик хизматлар етказиб берувчиларининг мажбуриятлари масалаларига алоҳида эътибор қаратилган. Рақамлаштириш тенденцияларини инобатга олган ҳолда ҳуқуқий тартибга солишни такомиллаштириш бўйича таклифлар берилган.