SURXONDARYO VA QASHQADARYO VILOYATLARIDA DEMOGRAFIK O‘ZGARISHLAR, AHOLI BANDLIGI VA MIGRATSIYA JARAYONLARI - Saidaxmatоv, Sharifbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasining eng janubida joylashgan Surxondaryo va Qashqadaryo viloyatining aholisi va mehnat resurslari haqida soʻz boradi. Aholi va mehnat resurslarining bugungi kundagi holati, aholining koʻpayishi, kamayishi tugʻilish, oʻlim, diniy tarkibi, ularning qaysi sohalarda koʻproq bandligi yoritilgan.