HUDUDLARDA SANOAT AGLOMERATSIYALARINI SHAKLLANTIRISH BO‘YICHA XORIJIY TAJRIBALARDAN FOYDALANISH - Raximbayev, Akmal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jahonning rivojlangan mamlakatlarida amalga oshirilayotgan sanoati rivojlantirish siyosatining asosiy yo‘nalishlaridan biri innovatsion texnologiyalarini qo‘llash, aglomeratsiya yo‘nalishlari bo‘yicha sanoat komplekslari samarali integratsiyasini ta’minlashga qaratilmoqda. Jahon tajribasi shundan dalolat beradiki, bugungi kunda mamlakatlar hududlarini samarali rivojlantirishning muhim yo‘nalishlaridan biri sanoat aglomeratsiyalarini shakllantirish hisoblanadi. Ushbu maqolada jahon sanoat aglomeleratsiya sohasi rivojlangan AQSH, Xitoy, Yaponiya, Polsha kabi mamlakatlarda aglomeratsiyalarni shakllantirishning samarali tashkiliy mexanizmlarini haqida izlanishlar keltirilgan.