FAN ETIKASI TUSHUNCHASINING TIZIMLI TAHLILI - Usmonov, Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada fanning inson va jamiyat hayotidagi ahamiyatini, tabiat va jamiyat oʻrtasidagi muvozanatni saqlashdagi hissasi oʻrganilgan. Shuningdek, fan taraqqiyotida etika talablariga rioya qilish va olimlarning ijtimoiy masʼuliyatini tarbiyalashga qaratilgan fan etikasi tushunchasi ochib berilib, muallif fan etikasi, olimlarning axloqiy meʼyorlarga amal qilishi zarurligi, ilm-fanga boʻlgan ishonchni saqlash, jamiyat uchun manfaatli ilmiy yutuqlarni targʻib qilish, inson va tabiat oʻrtasidagi muvozanatni taʼminlashda fanning yordamini taʼkidlagan.