YANGI OʻZBEKISTONDA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLARGA PRAGMATIK YONDASHUVLARNING IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLILI - Asatov, Sodiq (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada milliy va umuminsoniy qadriyatlarni falsafiy tahlili sifatida, yoshlarda, doʻstlik, mehmondoʻstlik, insonparvarlik, axloqiy poklik, saxiylik, xushmuomalalik, hayolilik, ozodalik, xushchaqchaqlik, xushfeʼllik, mardlik, samimiylik, lutfi karamlik, ona yurt va xalqiga muhabbatlilik, diyonatlilik, halollik, or-nomuslilik, mehnatsevarlik, oʻtmishga hurmat, milliy gʻurur, vatanparvarlik, millatparvarlik kabi insoniy fazilatlarni shakllantirish ustuvor masalalari epistemologik jihatdan asoslab yoritilgan.