YOSHLARDA TABIAT IFLOSLANISHINI OLDINI OLISH VA UNI ASRAB AVAYLASH MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Saodatov, Alimardon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada tabiatni muhofaza qilish, chiqindilardan tozalash va uni ifloslanishini oldini olish va shu ruxda yoshlar madaniyatini doimiy ravishda boyitib borish haqida toʻxtalib oʻtilgan. Ekologik madaniyatning roli haqidagi taʼlimotlar evolyutsiyasi tarixida antik faylasuflar Anaksimen, Anaksimandr, Geraklit, Gesiod, Aristotel, Demokrit, Aflotun, Senika, Fales, Epikur asarlarida ilgari surilgan fikrlar ham muhim ahamiyat kasb etishi tahlil etilgan.