MULOQOT VA MADANIYAT SHARHIDAGI SPORT TILI - Abdumajitov, Xurshid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada sport tilining turli xususiyatlari muhokama qilinadi. Birinchidan, u aniq belgilangan sport jargonida inson faoliyati sifatida sportning ifodasi sifatida taqdim etiladi. Sportning madaniy kelib chiqishi insonning turli xil istaklariga ishora qiladi, bu esa sportning oʻrnini bosuvchi, profilaktika va dam olish funksiyalarida paydo boʻlishiga olib keldi. Sport tili oʻziga xos leksika, frazeologiya, morfologiya va fonologiyaga ega. Uning soʻz boyligi va ijtimoiy funksiyalari harbiy va urush atamalari va xatti-harakatlar namunalariga aniq havolalarni aniq koʻrsatadi. Zamonaviy sport tili shafqatsizlik jarayonidan qochib qutula oladimi, muhim savol.