INGLIZ TILIDA “CHILD” KONSEPTINI AKS ETTIRUVCHI NOMINATSIYALAR - Xo‘jamberdiyeva , Gavhar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ingliz tilida “child” konseptining milliy-madaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Bola tushunchasiga oid leksik va frazeologik birliklar orqali madaniy konseptlarni qanday ifodalash mumkinligi koʻrib chiqiladi. Tahlil davomida bola tasvirining ichki dunyo, ijtimoiy munosabatlar tizimidagi oʻrni va xulq-atvor bilan bogʻliq tematik guruhlarda eng koʻp namoyon boʻlishi aniqlandi, bu esa bolaning ingliz lingvomadaniyatida muhim konsept ekanligini tasdiqlaydi.