MULKNI BEGONALASHTIRISHGA OID SHARTNOMALARGA OID KONSEPTUAL YONDASHUVLAR - Imomniyozov, Doniyorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Fuqarolik kodeksiga kiritilayotgan mulkni begonalashtirishga oid shartnomalar boʻyicha konseptual yondashuvlar va oʻzgarishlar tahlil qilingan. Maqolada mulkni begonalashtirish shartnomalari tizimida amalga oshirilayotgan muhim oʻzgarishlar masalalari yoritilgan. Maqolada MDH davlatlari fuqarolik kodekslari bilan qiyosiy tahlil asosida hayvonlar oldi-sotdisi, qimmatli qogʻozlar oldi-sotdisiga oid repo shartnomasi kabi yangi institutlarni kiritish zarurligi asoslantirilgan.