PEDAGOGIKA VA GUMANITAR FANLARINING JAMIYATDA TA’LIMNING O‘ZGARISHI VA RIVOJLANISHIDA TUTGAN O‘RNI - Jamalova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqotda globallashuv sharoitida ta’lim tizimida gumanitar fanlarning o‘rni va ularning tanqidiy fikrlash, madaniyatlararo muloqot, milliy va umuminsoniy qadriyatlarni uyg‘unlashtirishdagi ahamiyati yoritilgan. Ta’lim jarayonida gumanitar fanlarning integratsiyasi yoshlarda axloqiy tarbiya, bag‘rikenglik va ijtimoiy moslashuv kabi muhim ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Ushbu tadqiqot milliy va jahon qadriyatlarini uyg‘unlashtirish orqali yoshlarning ma’naviy rivojlanishi va ularning jahon hamjamiyatida mas’uliyatli fuqarolar sifatida shakllanishiga hissa qo‘shadigan metodologik asoslarni taqdim etadi.