ESKI TERMIZ SIMOBKOʻZACHALARI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR - Temirova, Munira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Oʻrta Osiyoning oʻrta asrlar davri arxeologiyasining keng tarqalgan topilmalaridan biri simobkoʻzachalar hisoblanadi. Oʻrta Osiyoda simobkoʻzachalar topilgan va ishlab chiqarilgan markazlar koʻp sonlidir. Maqolada Eski Termiz yodgorligidan topilgan simobkoʻzachalar haqida soʻz yuritiladi.