ХОРАЗМ ВИЛОЯТИДА ТУРИЗМ ТРАНСПОРТИ ХИЗМАТЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ОМИЛЛАРИ ТАҲЛИЛИ - Ходжаниязов, Элбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Туристларнинг туристик дестинациялардаги хизматлардан қониқиш даражаси сайёҳлик саноати билан боғлиқ корхона ва ташкилотлар учун тобора муҳим аҳамият касб этмоқда. Ушбу мақолада Хоразм вилоятининг туризм соҳасида транспорт хизматларини ривожлантириш билан боғлиқ масалаларни ўрганишга асосий эътибор қаратилган. Тадқиқот маҳаллий ва хорижий сайёҳларнинг минтақадаги транспорт инфратузилмаси хизматларидан қониқиш даражаси ҳамда улар учун муҳим бўлган транспорт хизматларининг асосий хусусиятларини аниқлаб берган. Шунинг учун тадқиқотда туристлар қониқишига таъсир этувчи омилларни аниқлаш учун “Муҳимлик-Қониқиш Таҳлили” (Imporatce-Satisfaction Analysis) методи қўлланилган.