ИННОВАЦИОН ИҚТИСОДИЁТНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА РАҚАМЛАШТИРИШНИ БАҲОЛАШ ХАЛҚАРО АМАЛИЁТИ - Рўзиев , Абдумалик (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада миллий иқтисодиётларни рақамлаштириш даражасини баҳолашнинг амалда бўлган асосий индекслари ёритилган ва таққосланган, уларнинг услубий ўхшашлик ва фарқлари, шунингдек, амалий қўллаш муаммолари очиб берилган. Мамлакатларнинг инновацион ривожланишини баҳолаш методологияси глобал инновация индекси ва унинг таркибий қисмлари, инновациялар индекси элементларини ҳисобга олган ҳолда Ўзбекистоннинг рейтинг ўринларини баҳолаш натижалари таҳлил этилган.