AHOLI BANDLIGINI TAʼMINLASHDA FUQAROLARNING O‘ZINI O‘ZI BOSHQARISH ORGANLARI FAOLIYATINI SAMARALI TASHKIL ETISH - Ahmedov, Adham (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishning hozirgi bosqichida aholining bandlik darajasini oshirish va kambag‘allikni qisqartirishga bo‘lgan eʼtibor borgan sari ortib bormoqda. Bu dolzarb masalani ilmiy asosda hal etishda o‘ziga milliy “mahalla” ijtimoiy instituti imkoniyatlaridan yanada samarali foydalanishning taʼsirchan yo‘llari va vositalarini aniqlash mumkin. Mazkur maqolada fuqarolarning o‘zini o‘zi boshqarish organlarining samarali faoliyatini tashkil etish va boshqarish yordamida hudud aholisining turmush farovonligini ularning bandlik darajasini oshirish orqali taʼminlashning zamonaviy yondashuvlari va mexanizmlarini qo‘llashning nazariy va amaliy jihatlari bayon etilgan.