ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR MAʼNAVIY MЕROSI: JAMIYAT, SIYOSAT VA SHЕʼRIYAT - Muslimov, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Zahiriddin Muhammad jahon tarixida katta meros qoldirgan buyuk sarkarda, davlat arbobi va yozuvchi boʻlib, uning asarlari, xususan, “Boburnoma” chuqur falsafiy-ijtimoiy ahamiyatga ega boʻlib, inson tabiati haqidagi shaxsiy mulohazalarni ham, oʻz davrining ijtimoiy-siyosiy ahvolini chuqur kuzatishlarini ham ochib beradi. Maqolada Boburning adolat maʼnosi, davlat boshqaruvi, bilimning jamiyatdagi oʻrni, hayot va tabiat haqidagi falsafiy mulohazalari kabi asosiy gʻoyalari koʻrib chiqilib, uning ijodi prizmasida tarixiy-madaniy voqeliklarni talqin etish, Bobur merosini xalqaro miqyosda eʼtirof etishga alohida eʼtibor qaratilgan.