JAMIYAT TARAQQIYOTIDA SIMMETRIYA VA ASIMMETRIYA BIRLIGINI TAʼMINLASHNING DIALEKTIK TAHLILI - Bekpo‘latov, Ulug‘bek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada simmetriya va asimmetriyaning ijtimoiy-falsafiy mohiyati hamda ularning oʻzaro munosabatlari dialektika qonunlari kontekstida tahlil etilgan. Natijada simmetriya jamiyatdagi adolat, muvozanat va barqarorlikni taʼminlovchi, asimmetriya esa oʻzgarish va rivojlanishning eng muhim fenomenlari ekanligi asoslangan. Bu orqali simmetriya va asimmetriyaning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyatini izohlashning dialektik konsepsiyasi ishlab chiqilgan