RUS VA O‘ZBEK TILLARIDAGI TOPISHMOQLARNING LINGVOKULTUROLOGIK TADQIQI - Abduqaxxorova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada rus va o‘zbek tillaridagi topishmoqlar lingvokulturologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Tadqiqotda topishmoqlarning tematik yo‘nalishlari, lingvistik va uslubiy xususiyatlari, shuningdek, ularning madaniy merosdagi o‘rni o‘rganildi. Rus va o‘zbek topishmoqlarining mavzulari o‘rtasidagi o‘xshashliklar va farqlar aniqlanib, ularning xalqning tarixiy va ijtimoiy hayoti, estetik qadriyatlari hamda diniy an’analari bilan bog‘liqligi ko‘rsatib berildi. Shuningdek, topishmoqlarning bolalar tarbiyasi va fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berildi. Tadqiqot natijalari rus va o‘zbek xalqlarining lingvokulturologik merosini o‘rganishda va madaniyatlararo aloqalarni chuqurroq tushunishda yangi ilmiy imkoniyatlar yaratadi.